Kockázat és fájdalommentes lézeres visszérkezelés

A stroke megelőzés alapvető teendőiről

A stroke megelőzés alapvető teendőiről

A stroke megelőzés alapvető teendőiről

A stroke, vagy más néven agyvérzés, azok közé a betegségek közé tartozik, amiknek  a megelőzéséért sokat tehetünk. A tudatos, egészségesebb életmóddal csökkenthetjük a stroke kialakulásának kockázatát. Okozója az agyi artéria elzáródása és a vérellátás romlása, amit vérrög kialakulása indít el.

A magas vérnyomás és a magas koleszterinszint növeli az agyvérzés kialakulásának  esélyét.Tehát alapvető fontosságú az erek egészségét biztosító tudatos, zöldségekben, gyümölcsökben gazdag, zsírszegény táplálkozás. A zöldségekben található rostok, flavonoidok hozzájárulnak a stroke megelőzéséhez. A vérrögképződés kockázatát a kálcium és kálium rendszeres bevitele is csökkenti, ugyanígy az omega 3 zsírsav és a C vitamin is.

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett az eredményes stroke megelőzéshez a rendszeres mozgás is hozzájárul, de a dohányzás és a stressz elkerülése is.

Szeretne többet megtudni és eredményesebben tenni a stroke megelőzés érdekében? Keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Author Info

András