Kockázat és fájdalommentes lézeres visszérkezelés

Mi az a visszér, és milyen tünetekkel jár?

Mi az a visszér, és milyen tünetekkel jár?

Magyarország lakosságának legalább 30%-át érinti a visszérbetegség. A panaszok nem kímélik a fiatal korosztályt sem, hiszen akár már 20 éves kortól kialakulhat ez a kellemetlenség.  Ezt a betegséget minden esetben a lehető leghamarabb kezelni kell, hiszen a tünetek egy idő után egyre fájdalmasabbak lesznek, valamint további súlyos betegségeket vonhatnak maguk után, mint például tüdőembóliát. Maga a betegség nem feltétlenül az életmódnak köszönhetően alakul ki, akár öröklődő hajlamként is jelentkezhet.

A visszérbetegség megelőzhető rendszeres sportolással és a megfelelő életmód kialakításával. Figyeljen arra, hogy ha teheti, heti szinten mozogjon, és étrendjéből is kerülje a szénhidrátokat, cukorféléket. Abban az esetben viszont, ha a betegség kialakult, mindenképpen fontos a megfelelő visszérkezelésről gondoskodni, melyet Ön is elősegíthet. Kompressziós nyomókötéssel kezelheti a felületet, amely a lábszár összenyomásával segíti az izompumpálást és a tágult erek falának támogatását.  A rugalmas pólya felhelyezése nagy gyakorlatot igényel, melynek betanítását általában gyógytornász végzi.

Amennyiben nem enyhülnek a tünetek, esetleg súlyosbodnak, mindenképpen keressen fel minket, hogy mielőbb segíthessünk Önnek is!

Author Info

András